Over ons

‘Beelden hebben een enorme invloed op onze hersenen en beïnvloeden daarmee sterk onze gevoelens en ook denkpatronen’

CleVR B.V, opgericht in 2010, is ontstaan uit de eerdere (onderzoeks)samenwerking tussen de TU Delft (afdeling Interactive Intelligence) en de UvA (afdeling Klinische Psychologie). CleVR is gevestigd in de ‘incubator’ van YES!Delft, een van de meest innovatieve ‘techhubs’ van Europa.

Wat kan CleVR in het bijzonder voor de zorgbranche betekenen? Innovatie in de zorg. De kracht van CleVR ligt dan ook in het kunnen leggen van de juiste vertaalslag tussen psychologie en dynamisch interactieve Virtual Reality technologie. In directe co-creatie met onderzoekers van diverse Nederlandse universiteiten, forensische klinieken en GGZ-instellingen dragen wij bij aan de GGZ-zorg van morgen.

Daarnaast is CleVR ook actief in de training sector, waarbij VR-oplossingen worden toegepast in weerbaarheids-, agressie-, psychopathologietrainingen. Dit alles met als doel een effectieve gedragsverandering zodat professionals beter voorbereid zijn op lastige situaties op de werkvloer.

CleVR is geen gamebedrijf. Bij ons geen ‘fun’, maar een duidelijke focus om samen met onze partners onderzoek te doen naar de invloed van dynamisch interactieve virtuele beelden op onze hersenen en de beïnvloeding daarvan op onze gevoelens en denkpatronen.

Doel is om samen met onze partners behandel- en trainingsmethoden, bekend onder de naam Virtual Reality Cognitieve Gedragstherapie (VR-CGT), te ontwikkelen die leiden tot een hogere effectiviteit en efficiëntie. Praktisch dat daarmee de duur van bijvoorbeeld behandelingen verkort wordt, het medicijngebruik daalt en cliënten blijvend zelfstandig(er) binnen onze maatschappij kunnen participeren. Wij verwachten dat een beter behandeleffect patiënten aanzet om minder zorg te consumeren waardoor meer efficiëntie en kostenreductie wordt bereikt. Of praktisch dat er daarmee sprake is van een lagere percentage uitval op de werkvloer.

Kortom, CleVR heeft een bijzondere propositie. Bijzonder, omdat het een unieke propositie betreft, en uniek omdat hierbij wordt samengewerkt binnen wetenschappelijke consortia, GGZ-instellingen, forensische klinieken en diverse overheidsinstellingen met een duidelijke focus op innovatie.